sunnuntai 17. heinäkuuta 2011

Trilogiaputki Part.2

Aa joo.. Teinitappoleffat.:) Niiden kanssa ei voi mennä pieleen. Otetaan esimerkiksi vaikka Friday The 13th, Scream, Halloween, Nightmare On Elm. Street ja I Know What You Did Last Summer (trilogia, johon keskityn tässä postauksessa)

Ekaksi siis: I Know What You Did Last Summer (1997)

Tämä leffa on ehkä suosituimpia teinitappoleffoja, jossa on kasa lahjakkaita näyttelijöitä, hyvä juoni, ennalta-arvaamattomat juonenkäänteet ja tottakai unohtumaton tappaja hahmo.

Juoni tässä leffassa on aika simppeli.
Ryhmä teinejä viettää itsenäisyyspäivää nuotion äärellä kertoen kauhukertomuksia koukkukätisestä murhaajasta, joka on karannut jostain mielisairaalasta. Kukaan ei tietenkään ota satua tosissaan vaan kännipäissään lähtevät vuoristoteille kruisailemaan kiiltävällä mustalla bemmillä. Kunnes tottakai ajavat jonkun hiipparin päälle ja pelkäen kiinnijäämistä murhasta, lauma viskaa ruumiin mereen rapujen iloksi.
Tasan vuosi myöhemmin alkaa ilmestyä teineille uhkausviestejä ja näin alkaa päätähuimaava "tapan-teidät-yksitellen-leikki"

Leffa on omasta mielestä vieläkin katsottava ja jännittävä, vaikka oon nähny tän aika monta kertaa. Näyttelijäsuoritukset on yllättävän hyviä, osasivat viedä kauhistuneiden teinien tyhmyyden uusiin ulottuvuuksiin. Kannattaa varmasti jäädä seisoskelemaan pimeälle kujalle kun tappaja juoksee perässä ja sit lähteä juoksemaan kun se todennäköisesti on yhtä tyhjän kanssa. Elokuvan ohjasi Jim Gillespie ja tähtinäyttelijöitä oli Jennifer Love Hewitt, Sarah Michelle Gellar, Freddie Prinze Jr ja Ryan Phillippe. Ainii ja myös Big Bang Theorysta tuttu Johnny Gelecki.

Tokaksi: I Still Know What You Did Last Summer (1998)

Ja Tottakai jatko-osa oli hyvin tarpeellinen. Edellinen leffa päättyi klassiseen Cliffhangeriin ja koska leffa oli menestys, saimme tämän.:)

Lämmin kesä luvassa ja huippuloma Bahaman saarella. Julie(Jennifer Love Hewitt) voi nyt heittää kaikki ikävyydet pois ja olla aivan Hakuna Matata ystäviensä kanssa.
Mutta käykin ilmi et radiovisan voitto ei ollut sattumaa ja lomasaari osoittautuukin ansaksi. Taas ilmestyy ilkeitä lappuja ja pelottavia kirjoituksia seinille. Teinejä katoaa eikä saaresta ole ulospääsyä.
In the Island of Bahama's, nobody hear you scream!
Iha pakko oli laittaa.:D
Muttajoo, tää leffa.. Tykkäsin tästä melkeimpä enemmän kun ekasta. Perus teinitappoleffan jatko-osa. Tuttuja naamoja ja vähä freshiä näkyä näyttelijäkaartiin. Jennifer Love Hewitt, Freddie Prinze Jr, Brandy ja Mekhi Phifer. Tämän leffan ohjasi Danny Cannon.

Mitähä vielä sanois tästä leffasta.. hmm.. Noh tämä on ainaki yks onnistuneimmista jatko-osista tälle genrelle ja ne ketkä eivät ole vielä nähnyt tätä leffaa, saati myös ekaa ni ettikää ja ostakaa koko trilogia. Juuri sopivaa viihdettä leffaviikonlopulle.




Ja vikaksi: I'll Always Know What You Did Last Summer (2006)

Saatoin olla aika tyytyväinen siihen et toi edellinenkin leffa loppui Cliffhangeriin, mut mite voi jatko-osan ilmestymisellä kestää KAHDEKSAN vuotta ? Ja vieläku juoni ei ole kovin kummoinen ja lopputwisti on niin naurettavan ennalta-arvattava et huhhuh.

Lauma teinejä keksivät tehä maailman mahtavimman jäynän ikinä, mutta tahattomasti jäynä menee pilalle ja pilan kohde kuolee. Hupsista! nyt jostai syystä sekoitin Sorority Row leffan tähän.. eiku oliko se Prom Night. Se missä Jamie Lee Curtis näyttelee teiniä vaikka näyttää vähän turhan vanhalta.. Eiku hetkinen.. näillähän on samanlainen juoni!
Nojoo.. asiaan! Jäynä tottakai liittyi samaan kauhukertomukseen, johon tutustuimme ekassa leffassa. Tasan vuoden päästä alkaa kaikille osallisille ilmestyä vihamielisiä viestejä ja tottakai teinit luulevat sitä sairaaksi vitsiksi, kunnes porukkaa alkaa kuolla yksitellen. Kuka on murhaaja? Onko se joku teineistä? Onko se Kuolleeksi luultu jäynän kohde? En aio paljastaa sitä.:)

Tämän kolmannen osan ohjasi Sylvain White ja näyttelijöiksi on saatu ei niin hirvittävän kiinnostavaa sakkia.
Mm. Brooke Nevin, David Paetkau, Torrey DeVito, Ben Easter ja Don Shanks.
Omasta mielestä tämä leffa oli ihan katottava mut ei antanut minkäänlaista "jee" fiilistä lopputekstien alkaessa.

Ei mikään huippu päätösosa vaan oikeestaa aika tarpeeton lisä kahelle hyvin onnistuneelle leffalle. Ohjaaja luultavasti ideoiden puutteessa ajatellut et  hei tos enne kakstuhatta lukua oli aika onnistunut kauhuleffa. Tehdäämpäs supermahtava päätösosa sille. Ja oikeesti tuo leffa on katsomisen arvoinen, vaikka ei ole mikään mestariteos. Katsokaa vaikka lopputwistin takia. Se on niin naurettava et on iha pakko nähä se omin silmin.

Ja kuten aikasemmin sanoin niille ketkä ei omista/ei ole nähnyt tätä trilogiaa ni hommatkaa se. Ostin tämän muistaakseni vitosella Alemyynnistä ja oli kyllä hyvä ostos.
Nyt lopetan tämän postauksen ja alan miettimää et mistä ens viikolla mussuttaisin. Heippa kaikille!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti