perjantai 8. heinäkuuta 2011

Trilogiaputki Part.1

Tästäpä tää lähtee. Eka leffasarja johon keskitän katseeni on Re-Animator trilogia. Eli siis rajummasta päästä.:)

Ekaksi: Re-Animator (1985)

Tämä leffa on ehkä tunnetuimpia kauhu-splatter-elokuvia 80-luvulla. Runsaasti verisiä tehosteita, makaaberia huumoria ja eksploitaatio leffan aineksia, jotka pitää katsojan tiukasti sohvassa kiinni, naurua ja inhoa pidätellen.
Herbert West (Jeffrey Combs) on omassa rauhassa viihtyvä, kohtelias ja täysi mielipuoli (muiden mielestä) Hän on kehittäny seerumin, jolla heräetään kuolleet. Mutta jouduttuaan pakon edestä lähtemään Sveitsistä, West tarvitsee nuoren lääkäriopiskelijan Danin (Bruce Abbott) apua löytääkseen oikean kaavan, jolla kuolleet herätetään ilman komplikaatioita ja tottakai salassa. Kokeilut karkaavat käsistä ja niin Westin myös Danin lääketieteellinen ura on vaarassa.
Aivokirurgiaan erikoistunut Tri. Carl Hill (David Gale) saa kuitenkin selville Westin ihmelääkkeestä ja aikoo saada sen omakseen keinoja kaihtamatta. Danin tyttöystävä Megan (Barbara Crampton) joutuu kuitenkin kaiken hulluuden keskelle.

Elokuvan on ohjannut Stuart Gordon.
Täytyy sanoa et tämä on aivan uskomattoman hyvä elokuva. Äärimmäisen hyvin toteutetut efektit (kaikki käsityötä) Näyttelysuorituksetkin ovat onnistuneita (tavallaan) Barbaran suoritukselle tuli naurahdettua pari kertaa.:)


















 Seuraavaksi: Bride Of Re-Animator (1990)

Jooh.. Tämän leffan sain Kauhukoira Dvd-Boksista ja olin hieman hämmentynyt kun silloin en ollu kuullukkaa koko elokuvasta.:D noh.. kuitenki katoin sen ja jäi vaivaamaa se et se oli jatko-osa. Varmasti viis vuotta myöhemmin sain käsiini Re-Animatorin ja taas vuos eteenpäin ku löysin Beyond Re-Animatorin.. nyt mentiin asioiden edelle.:)
Kahdeksan kuukautta on kulunut Miskatonicin Yliopiston verilöylystä, josta Herbert West (Jeffrey Combs) selvisi ehjin nahoin, vaikka edellisessä elokuvassa tilanne näytti vähintäänkin epätoivoiselta. Mutta kuitenkin, West ja hänen lojaali apulaisensa Dan Cain (Bruce Abbott) jatkavat kuolleiden herättämistä henkiin ja tällä kertaa he ovat ruumiinosien kimpussa. He aikovat luoda uuden elämän yhdistelemällä monen naisen ruumiinosia. Esimerkiksi Danin kuolleen tyttöystävän sydän, neitsyen kohtu, prostitoidun jalat.. Kaikkea mitä täydellinen nainen tarvitsee (lainatakseni Westiä)
Paikallisessa ruumishuoneessa kuitenkin alkaa tapahtumaan outoja, Carl Hillin (David Gale) pää on kasvattanut siivet ja janoaa kostoa Westille, eikä Hill ole ainoa.
Muuan poliisi Leslie Chapman (Claude Earl Jones) jahtaa Westiä koska hänen vaimonsa on muuttunut zombiksi ja on suljettu erääseen mielisairaalaan.
Sillä aikaa kun Dan ryöstelee ruumiinosia Miskatonicin ruumishuoneelta, West onnistuu "zombifoimaan" Leslien lisäksi erittäin väkivaltaisia käsiä ja jalkoja. Lisäksi Hill kasvattaa zombiarmeijaansa päästäkseen tasoihin westin kanssa. Hu-hu-hu-hurjaa.


Elokuvan ohjasi Brian Yuzna, joka piti ekan leffan tuottajan paikkaa lämpimänä. Sanon et aika hyvä suoritus, mut ei vedä vertoja ensimmäiselle Re-Animatorille. Tarina on joissakin määrin hieman hämmentävä, efektit ovat hyvin toteutettu, tuttu näyttelijäkaarti ja musta huumori, joka tekee tästä leffasta viihdyttävän. Ei niin välttämätön jatko-osa mut fanit tykkää.:)























Ja lopuksi: Beyond Re-Animator (2003)


Noin kolmetoista vuotta sen jälkeen kun Bride Of Re-animator ilmestyi, Brian Yuzna löysi pontentiaalisen käsikirjoituksen kolmannelle Re-Animator leffalle ja luonnollisesti Jeffrey Combs suostuteltiin projektiin.
Näin sai kaikki fanit yllättävän hyvän päätösosan Re-Animator trilogiaan.. tai no ei niin hyvän, pikku virheitä leffa täynnä, mut silti ihan hyvä pätkä.


West istuu pitkää kakkua, koska hänen tuorein koekappale oli päässyt karkuun ja tappanut erään teinitytön ja hänen entinen avustaja Dan Cain (joka ei esiinny elokuvassa) oli kääntynyt Westiä vastaan ja näinollen ilmiantoi hänet.
Kolmetoista vuotta vierähtää. West keksii uuden tavan herättää kuolleet henkiin ja myös lamauttamaan uudelleensyntymän jälkeisen raivon. Nano-Plasma-Energia, joka kerätään voimakkaan sähköiskun avulla pieneen polttimonnäköiseen säiliöön ja sitä kautta taas vasta heränneeseen ruumiiseen, joka tekee siitä ihmismäisen. Sitten vankilaan saapuu nuori lääkäri Howard Phillips (Jason Barry) joka lyöttäytyy yhteen Westin kanssa, koska hän haluaa tietää miten hänen 13 vuotta sitten löytämä vihreä hohtava aine toimii.
Perinteisen Re-Animator elokuvan tavoin aina on suuruudenhullu ja ylitseampuvan paha henkilö. 
Tällä kertaa  vankilanjohtaja pääsee perille Westin puuhista ja normaalisti West tappaa ja uudelleen herättää johtajan, käyttämällä rotan NPE:tä. Heti sen jälkeen vankilassa pääsee helvetti valloilleen. West ei ikinä opi...




Nojoo.. oli tää aika viihdyttävä pätkä kaiken goren ja pimeän huumorin kanssa, mutta koko tarina on jotenkin ilmasta tempaistu eikä tämä oikein kunnolla tee kunniaa ensimmäiselle osalle. Typeriä, ennalta arvattavia juonenkäänteitä ja se NPE (Nano-Plasma-Energia) en tiiä.. ehkä vähä tyhmä lisä kuolleiden herättämiseen. Leffa oli kuitenkin ihan katsottava.

ÄÄÄÄ.. Nyt oon virallisesti poikki ja väsyny koneella näppäilemiseen. On kuuma ja on KUUMA!
Toivottavasti tämän trilogiaputken eka osa miellytti lukijoita. Ensi viikolla käyn jonkin toisen leffasarjan kimppuun. Kiitos.




PS. Kommentit olisi kivoja

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti